Beweeg mee-gratis sessies vanaf 17 oktober

'Voor jouw gezondheid zou het echt goed zijn als je meer gaat bewegen'. Heeft jouw dokter dat ook al eens tegen jou gezegd? Maar heb je nog net dat extra duwtje in de rug nodig? Kom dan kennismaken met BOV, oftewel Bewegen op verwijzing, tijdens ons gratis evenement Beweeg mee®.

BOV staat voor Bewegen Op Verwijzing.

Met een verwijsbrief kan jouw huisdokter je doorverwijzen naar een bewegingscoach. Die gaat letterlijk met je 'op weg' om bewegen meer te integreren in het dagelijks leven. Onze coaches focussen niet op sporten en zijn geen fitness-begeleiders, maar ze bekijken, samen met jou, op welke manier beweging meer kan worden ingebed in de vaak al drukke agenda. De verwijsbrief van de huisarts zorgt ervoor dat ja kan deelnemen aan BOV aan een voordeeltarief. Zo maken we de drempel echt zo laag mogelijk.

Gratis kennismaken met BOV tijdens Beweeg mee®

Om iedereen te laten kennismaken met BOV organiseren zes lokale besturen in samenwerking met de coaches het gratis evenement Beweeg mee®. Vijf weken lang worden in elke gemeente vijf verschillende wandelingen georganiseerd. Het is een verkenning van de nabije omgeving van de deelnemers, maximum 2 à 3 kilometer in je eigen achtertuin. Tijdens de wandelingen maak je kennis met de coach, met het concept van BOV en hoe je kan deelnemen aan individuele coachings en/of groepssessies.

In Laakdal starten we op 17 oktober 2021. Vijf weken lang, elke zondag van 10 tot 11.30 uur spreken we af in ’t Fortun, Smissestraat 3. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht: laakdal@bewegenopverwijzing.be of bij BOV-coach Nans Luyten 0486 34 12 80

Meer info (ook over de plaatsen en tijdstippen in de andere gemeenten) krijg je hier:

Lokaal bestuur

BOV-coach

Contactpersoon lokaal bestuur

Geel

Cynthia Rosseneu

geel@bewegenopverwijzing.be

eve.schelles@geel.be

014 56 68 37

Herselt

Dagmar Siongers

herselt@bewegenopverwijzing.be

gert.aertgeerts@herselt.be

014 53 90 51

Hulshout

Dagmar Siongers

hulshout@bewegenopverwijzing.be

priscilla.vanherck@hulshout.be

015 22 40 11

Laakdal

Nans Luyten

Laakdal@bewegenopverwijzing.be

shari.Bamps@laakdal.be

013 67 01 10

Meerhout

Wouter Hus

meerhout@bewegenopverwijzing.be

an.laenen@meerhout.be

014 36 90 20

Westerlo

Dagmar Siongers

westerlo@bewegenopverwijzing.be

karin.bervoets@westerlo.be

014 53 92 00