Bib! Bib! Bib! Hoera!

9
mrt
2023

De bib van Laakdal mocht 60 gloednieuwe SAMENLEES-boekjes in picto-woordschrift ontvangen. Deze boekjes zijn het resultaat van ‘Bib! Bib! Bib! Hoera!’ een project van Carita en Livia De Vos voor de Warmste Week 2022.

Logopedisten Carita en Livia De Vos ontwikkelden een leesmethode voor kinderen en jongeren die voor uitdagingen staan op vlak van taal een duwtje in de rug te geven bij hun leesstart. Daarbij leren zij lezen op basis van pictogrammen en illustraties. Ondertussen staat hun methode 'liever lezen' op het programma van leerlingen verspreid over gans Vlaanderen. 

'‘Bib! Bib! Bib! Hoera!’ ontstond vanuit het idee om écht leesplezier en leessucces voor iedereen te creëren.  Het project werd geselecteerd voor de warmste week 2022. Zo kregen de zussen De Vos de kans om een reeks mooi geïllustreerde prentenboekjes uit te werken waarin de tekst bestaat uit woorden die ondersteund worden door beeldschrift. Voor deze boekjes werden de illustraties getekend door 12 vrijwillige illustratoren. Eén van hen is Tasja Smets: een illustratrice van Laakdalse bodem. 

Tasja: "Ik ben altijd al dol geweest op tekenen. Als kind was ik altijd aan het tekenen, knutsenen, .... Vlak voor de corona periode toesloeg volgde ik een cursus illusteren bij atelier Hilde. Hier door is mijn passie voor illustraties gewekt en zijn mijn tekeningen meer die richting uit gegaan. Het is ook door Hilde dat ik bij dit project terecht kwam. Het was erg druk om zoveel tekeningen op zo een korte tijd af te krijgen, maar het was een ongelofelijk leuke en leerrijke ervaring. Hopelijk is dit alleen maar het begin van een spannend avontuur in illustreren.

Kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen met een andere thuistaal, kansarme kinderen, ... iedereen is welkom in de bib van Laakdal. We zijn super blij dat we hen voortaan ook deze mooie reek SAMENLEES-boekjes kunnen aanbieden. 

 


Contactinformatie