wonen-en-omgeving-1200x290_9.png

Bike2School

Op 17 september 2021 lanceert Laakdal samen met 13 andere Kempense gemeenten het project Bike2School. Met dit project wil de gemeente duurzame verplaatsingen naar school stimuleren en de lokale economie versterken. Indien de kinderen van de vier deelnemende lagere scholen in Laakdal - VBS Meerlaar, VBS Vorst, GBS Eindhout en GBS De Schans Veerle - met de fiets, met de step of te voet naar school komen, worden ze beloond. De verplaatsingen worden automatisch geregistreerd met behulp van een sensor. In ruil daarvoor verdienen de kinderen digitale munten (bucks) die ze kunnen uitgeven bij de deelnemende lokale handelaars. Per dag dat de kinderen zich duurzaam naar school verplaatsen, ontvangen de kinderen één buck. Eén buck komt overeen met 0,10 euro.

Waar kan je terecht met je bucks ?

Laakdal:

Regionaal:

Deelnemende handelaars gezocht

Heb je een winkel, horecazaak of andere voorziening voor kinderen in Laakdal ? Dan kan je bij de dienst economie (economie@laakdal.be) inschrijven om ook bucks te aanvaarden. Door deel te nemen aan dit project help je als lokale handelaar de zachte mobiliteit binnen de gemeente te stimuleren en verwerf je nieuwe jonge klanten ! Het enige wat je nodig hebt is een eigen smartphone of tablet. 

Hier kan je alvast een tutorial over de werkwijze bekijken.

Bike2School is een project van IOK en de gemeenten Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo. Voor dit project ontvangen de projectpartners 300.000 euro subsidies van EFRO GTI Kempen, 246.840 euro van de Vlaamse overheid (MOW), 70.000 euro van de provincie en 10.000 euro via de provinciale 10op10 subsidies.

 


Contactinformatie