Contactopvolging: dit zijn de juiste nummers

De Vlaamse overheid startte maandag 11 mei met telefonische contact tracing van iedereen die mogelijk besmet is met het coronavirus.  Op die manier proberen ze te voorkomen dat het virus zich snel weer kan verspreiden. Die contact tracing is dus cruciaal, maar riskeert ook gebruikt te worden door fraudeurs.

Kijk naar het telefoonnummer

De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. Als je dus opgebeld wordt door dat nummer, dan mag je er zeker van zijn dat het om officiële opspoorders gaat. Je kunt ook sms-berichten ontvangen van het nummer 8811. Alle andere nummers zijn niet juist. Klik dus zeker niet op een link in een sms die niet van 8811 komt.

Je kunt beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'corona-opsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je opgebeld zou worden.

Verder is het belangrijk om nooit financiële gegevens of bankgegevens door te geven aan de telefoon. De contact tracers zullen je ook nooit vragen naar tijdstippen waarop je wel of niet thuis bent.

Meer informatie over contactopvolging vind je op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/#015