Evenementenloket in een nieuw jasje

21
mrt
2024

Een groot of klein event organiseren? Gemeente Laakdal houdt van sfeer en gezelligheid en daarom helpen we je graag op weg in het vernieuwde evenementenloket.

Nieuw platform 

Het aanvragen van een evenementenvergunning gaat voortaan een stukje makkelijker via het nieuwe platform Eaglebe. Op basis van je aanvraag zullen de betrokken diensten (politie, brandweer, …) advies verlenen en wordt er een toelating gevraagd aan het schepencollege.

Vraag je vergunning tijdig aan

  • 60 dagen voor het evenement: eetfestijn, buurtfeest, schoolfeest, kien - bingo, markt - beurs of een voorstelling - show. 
  • 90 dagen voor het evenement: fuif, optreden, muziekfestival, sportactiviteit, recreatieve rondrit, wandeltocht of rommelmarkt. 
  • 30 dagen op voorhand: kampvuur. De aanvraag van een kampvuur dient één maand vooraf te gebeuren. Voor kampvuren tijdens de zomermaanden, voor 1 juni! 

Enkele aandachtspunten bij je aanvraag

 • Heb je nog geen account en registreer je een aanvraag voor een vereniging? Maak dan een account op naam van de vereniging. Zo is het profiel niet persoonsgebonden en kan het account makkelijk worden overgedragen wanneer je de vereniging verlaat of een andere functie opneemt.
 • Organiseer je een terugkerend evenement? Dan kan je de vorige aanvraag eenvoudig kopiëren en bewerken.
 • Kan je een vraag niet onmiddellijk beantwoorden of beschik je niet over alle nodige informatie? Sla je aanvraag op en vervolledig het formulier wanneer je alle relevante informatie bij de hand hebt. 
 • Lukt het niet om een account aan te maken of ondervind je problemen bij de registratie van je evenement? Samen zoeken we naar een oplossing.
 • Van zodra de vergunning is afgeleverd, krijg je deze digitaal doorgestuurd.

Start je aanvraag

Wil je jouw event promoten,  feestmateriaal uitlenen of wens je meer info over subsidies? Voortaan bundelen wij alle info en tips; neem zeker een kijkje op het vernieuwde evenementenloket

Heb je vragen? Wij zijn er om jullie te helpen. Neem contact op met de dienst Evenementen: 013 67 01 10 of evenementen@laakdal.be.


Contactinformatie