laakdallergevoel-04.jpg

Fietsen en mountainbiken

Laakdal is door zijn ligging op het knooppunt van drie provincies de ideale plaats om je fietstocht te starten. Je fietst in een wip van de provincie Antwerpen naar Limburg en Vlaams-Brabant. De lokale horeca staat klaar om je te ontvangen op hun terrasjes. Maar ook te paard kan je Laakdal ontdekken.

Fietsnetwerk Kempen

Zelf een fietsroute plannen is supermakkelijk met de fietsknooppunten van de Kempen. Onderweg kan je een tussenstop maken bij de lokale horeca. Het fietsnetwerk is verkrijgbaar in kaartvorm of bekijk je online via www.fietsnet.be

Themaroutes

LaLaLaPad

LaLaLapad of Laakdalse Landbouwers Lachen je toe, een fiets- en wandelroute maar net even anders. Deze route leidt je langs onze Laakdalse landbouwers die bezocht kunnen worden na afspraak. Kijk hier voor meer info en om de route te downloaden.

Drieprovinciënroute

Een fietslus van 63 km over de grenzen van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant door Laakdal, Meerhout, Ham, Beringen, Tessenderlo en Diest. Kijk op www.drieprovincieroute.be voor meer informatie.

Erfgoedroute Fietsen van kerk naar kapel

Een fietslus 34,9 km, 18,5 km of 21 km langs Laakdals erfgoed en monumenten.

Moutainbikenetwerk De Merode

Het Merode-netwerk verbindt drie permanente mountainbikeroutes van Herselt, Laakdal en Scherpenheuvel-Zichem en is goed voor zo’n 122 kilometer fietsplezier. Je doorkruist een gevarieerd gebied van zowel loofbossen, dennenbossen als weilanden waarvan sommige delen een hogere moeilijkheidsgraad hebben. In Laakdal kan je kiezen uit 2 routes: 18 km of 28,5 km. Kijk hier voor meer informatie.


Contactinformatie

 • Toerisme

  Gemeentehuis

  Markt 19
  2430 Laakdal

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00, van 18:00 tot 20:00
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00
  Alle informatie