laakdallergevoel-04.jpg

Fietsen en mountainbiken

Laakdal is door zijn ligging op het knooppunt van drie provincies de ideale plaats om je fietstocht te starten. Je fietst in een wip van de provincie Antwerpen naar Limburg en Vlaams-Brabant. De lokale horeca staat klaar om je te ontvangen op hun terrasjes. Maar ook te paard kan je Laakdal ontdekken.

Fietsnetwerk Kempen

Zelf een fietsroute plannen is supermakkelijk met de fietsknooppunten van de Kempen. Onderweg kan je een tussenstop maken bij de lokale horeca. Het fietsnetwerk is verkrijgbaar in kaartvorm of bekijk je online via www.fietsnet.be

Themaroutes

LaLaLaPad

LaLaLapad of Laakdalse Landbouwers Lachen je toe, een fiets- en wandelroute maar net even anders. Deze route leidt je langs onze Laakdalse landbouwers die bezocht kunnen worden na afspraak. Kijk hier voor meer info en om de route te downloaden.

Drieprovinciënroute

Een fietslus van 63 km over de grenzen van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant door Laakdal, Meerhout, Ham, Beringen, Tessenderlo en Diest. Kijk op www.drieprovincieroute.be voor meer informatie.

Erfgoedroute Fietsen van kerk naar kapel

Een fietslus 34,9 km, 18,5 km of 21 km langs Laakdals erfgoed en monumenten.

Moutainbikenetwerk De Merode

Het Merode-netwerk verbindt drie permanente mountainbikeroutes van Herselt, Laakdal en Scherpenheuvel-Zichem. Je doorkruist een gevarieerd gebied van zowel loofbossen, dennenbossen als weilanden waarvan sommige delen een hogere moeilijkheidsgraad hebben. Kijk hier voor meer informatie.

Mountainbiken met kinderen

De rode lus van de mountainbikeroute in Eindhout kreeg het label 'kindvriendelijke mountainbikeroute' van Sport Vlaanderen. De tocht is ongeveer 10 km lang en 71% van de route is onverhard. Achteraf kan je uitblazen op het terras van speeltuin Dennenoord terwijl de kinderen zich amuseren in de speeltuin.

Startplaats: Smallestraat 1, 2430 Eindhout (parking Dennenoord)
Meer info: www.sport.vlaanderen/media/17023/mtb-laakdal-rode-lus-eindhout.pdf 

 


Contactinformatie