welzijn-1200x290_2.jpg

Het Lijnbuddy-project

Het nemen van het openbaar vervoer is voor heel wat mensen ongekend terrein. De dienstverlening en de verkoop van tickets gebeurt hoofdzakelijk online en is complex, wat voor sommigen een struikelblok kan zijn. Om in te spelen op deze problematiek starten we met het Lijnbuddy-project.

Wat?

Een lijnbuddy is een vrijwilliger die samen met jou je gebruikelijk traject met de bus tracht onder de knie te krijgen. Hij of zij gaat maximum één tot twee keer samen met jou op pad.

Voor wie?

Wordt het maken van kleine verplaatsingen steeds moeilijker en ondervind je moeilijkheden bij het nemen van de bus? Dan kunnen we een lijnbuddy inschakelen die met jou op pad gaat. Iedereen kan namelijk een aanvraag indienen.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek ontvang je een korte toelichting en worden afspraken gemaakt. Je ontvangt eveneens een deelnemersboekje waarin voldoende uitleg staat en dewelke je kan gebruiken tijdens jouw specifieke busrit.

Kostprijs?

Het is belangrijk dat je op voorhand je vervoersbewijs aankoopt. Ondervind je problemen of vermoed je recht te hebben op een goedkoper vervoersbewijs? Dan helpen we je graag verder met de aanvraag ervan!

Een ticket, ideaal voor een eenmalige rit, kost €2,5 en is 1 uur geldig

Ben je op zoek naar een lijnbuddy?

Je kan je eenvoudig registreren via www.laakdal.be/inschrijven-lijnbuddy-project of telefonisch contact met ons opnemen (013 67 01 10). De opstart voorzien we in het voorjaar van 2024.