gekke_hond

Hondenpoep

Hondenpoep is één van de grootste ergernissen van onze inwoners. Begrijpelijk, want het is niet leuk om in een hondendrol te stappen. Anderzijds willen we hondenliefhebbers niet altijd met de vinger wijzen.

Wat mag en wat mag niet?

Om misverstanden te vermijden, zetten we de regels nog eens duidelijk op een rijtje.

  • Het politiereglement is duidelijk: honden mogen niet onbewaakt rondzwerven. Op publiek toegankelijke plaatsen moet je honden aan de leiband houden.
  • Je voorkomt, als hondenbegeleider, dat je hond poep achterlaat.
  • Indien honden publiek toegankelijke plaatsen bevuilen, dan ben je als eigenaar verplicht de poep te verwijderen. Dit kan met een hondenpoepzakje. Het zakje deponeer je in een vuilnisbak.
  • Pas op: inbreuken worden bestraft met een administratieve boete van maximum 350 euro. 

Campagne

Gemeente Laakdal ontwikkelde een campagnebeeld m.b.t. hondenpoep. We vragen de hondeneigenaars om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Hondenpoep hoort niet op het trottoir of in het parkje om de hoek. Het kakje hoort in het zakje. Op openbare plaatsen waar hondenpoep wordt gevonden zal door onze diensten de campagneaffiche geplaatst worden. Particulieren die last hebben van hondenpoep op hun eigendom kunnen het campagnebeeld downloaden en ook op de plaats van overlast zetten. 

Download de affiche hier.