bestuur-1200x290_4.jpg

Jeugdraad

De jeugdraad

Kinderen, jongeren en jeugdverenigingen hebben (meer dan ooit) een mening over het beleid in hun gemeente. Maar hoe geraakt die mening bij beleidsmakers? Via de jeugdraad natuurlijk. De Laakdalse jeugdraad is een onafhankelijke raad van enthousiaste jongeren die zowel lid als geen lid zijn van de jeugdverenigingen uit Laakdal. De jeugdraad geeft advies aan het gemeentebestuur over alles wat met jongeren te maken heeft en geeft ideeën mee die bij de jeugd spelen. Daarnaast organiseert de jeugdraad ook tal van activiteiten, denk maar aan de Krakkeviering en de startdagen voor alle jeugdverenigingen.

Voorzitter, Elewout Vandeweyer, vertelt:

Wat betekent de jeugdraad voor jou?

“Door de jeugdraad kunnen ideeën van de jongeren in onze gemeente werkelijkheid worden. Alle jongeren en jeugdverenigingen hebben in deze raad volledige inspraak en dat vind ik zeer mooi.” 

 Aan welke momenten denk je als je “jeugdraad” hoort?

“Aan alle lachwekkende momenten tijdens de activiteiten en de fijne sfeer tijdens de samenkomsten in de jeugdraad en het dagelijkse bestuur. Maar het meest van al naar die ooh zo mooie krakkeviering: het lasershooten in het oude gemeentehuis.”

Waarom zou je moeten deelnemen aan de jeugdraad?

“Door deel te nemen kunnen jouw ideeën en bevindingen gedeeld worden met andere jongeren, en deze kunnen dan ook effectief gerealiseerd worden. Bovendien leer je andere jongeren kennen uit de verschillende deelgemeentes, top toch?”

Wie zoeken we?

“Politiek onafhankelijke jongeren! Enthousiaste jongeren met véél ideeën en die iets willen verwezenlijken in onze gemeente voor alle jeugd.”

 

 


Contactinformatie