toerisme-1200x290_6.png

Kinderplezier

In Laakdal vind je veel plekjes en evenementen waar je je met je kinderen naar hartelust kan amuseren. Lees er hier meer over.

Speelpleinen

Wist je dat Laakdal 15 speelpleintjes en 4 speelbossen heeft? Ontdek hier het dichtstbijzijnde voor jou. Of ga eens helemaal uit de bol en doe ze allemaal!

Speelpleintjes in Laakdal

Speeltuin

Op zoek naar een geknipt plekje voor een uitstap op kindermaat? Speeltuin Dennenoord ligt in de bossen en staat garant voor eindeloos speelplezier op een afgebakend terrein. Plezier gegarandeerd voor groot en klein. Ondertussen kunnen de ouders en/of grootouders genieten van een drankje op het terras van de kantine.

Smallestraat 4, 2430 Laakdal

www.speeltuindennenoord.be

 

Bosbelevingspad: een avontuur in de Laakdalse bossen

Koning Kobolt houdt prinses Amalia gevangen in zijn kasteel! Help jij de schildknaap Bonito om Amalia te bevrijden? Dit verhaal vormt de rode draad van het Bosbelevingspad. Het pad staat volledig in het teken van de zintuigen: horen, ruiken, voelen en zien. Het bestaat uit tien infoborden waarbij elk bord een deel van het verhaal en een opdracht over het bos omvat.

Starten doe je aan speeltuin Dennenoord, waar je op de parking het eerste infobord kan vinden. Vanaf hier volg je de aangegeven pijlen in het bos en de infoborden. Het bosbelevingspad is volledig gratis en het hele jaar door vrij toegankelijk. De handleiding van het Bosbelevingspad kan je hier vinden.

 

Op stap met Stabbel

Deze lente neemt Hermelijn Stabbel je opnieuw mee op wandeltocht langs mooie plekjes in de Kempen. Deze keer zijn er drie parcours, telkens over twee gemeentegrenzen heen.

Deze keer geen zoektocht, maar heuse spelletjes!

In de bossen tussen Geel en Meerhout heeft een dier uit het bos allemaal bordjes met rebussen opgehangen! Help jij Stabbel om deze rebussen op te lossen en zo de dader te ontmaskeren?

Op het grensgebied tussen Westerlo en Laakdal gaat Stabbel kamperen, maar door een gat in zijn rugzak raakt hij al zijn kampeerspullen kwijt! Ze liggen her en der in het bos en zonder zijn bril ziet Stabbel niet zo goed. Help jij om alles terug te zoeken en kan je zien welke spulletjes het zijn?

In Hulshout en Herselt had de Paashaas allemaal gekleurde eitjes verstopt, maar één van de stoute dieren uit het bos vond het leuk om ze allemaal zwart te schilderen! Stabbel gaat op zoek naar de dader en brengt daarom alle dieren een bezoekje. Slechts één dier is niet te vinden in het bos, de dader! Die voelde de bui natuurlijk al hangen en is snel gaan lopen… Help jij Stabbel met zoeken?

En voor de fervente wandelaar zijn er naast de standaardparcours ook verlenglussen voorzien voor extra veel wandelplezier.

De gratis brochure met de wegbeschrijving van de drie wandellussen (inclusief de Stabbelspelletjes) is verkrijgbaar in de infokantoren van de betrokken gemeenten. Je kan de brochure hier downloaden.Contactinformatie