toerisme-1200x290_6.png

Kinderplezier

In Laakdal vind je veel plekjes en evenementen waar je je met je kinderen naar hartelust kan amuseren. Lees er hier meer over.

Speelpleinen

Wist je dat Laakdal 15 speelpleintjes en 4 speelbossen heeft? Ontdek hier het dichtstbijzijnde voor jou. Of ga eens helemaal uit de bol en doe ze allemaal!

Speelpleintjes in Laakdal

Speeltuin

Op zoek naar een geknipt plekje voor een uitstap op kindermaat? Speeltuin Dennenoord ligt in de bossen en staat garant voor eindeloos speelplezier op een afgebakend terrein. Plezier gegarandeerd voor groot en klein. Ondertussen kunnen de ouders en/of grootouders genieten van een drankje op het terras van de kantine.

Smallestraat 4, 2430 Laakdal

www.speeltuindennenoord.be

 

Bosbelevingspad: een avontuur in de Laakdalse bossen

Koning Kobolt houdt prinses Amalia gevangen in zijn kasteel! Help jij de schildknaap Bonito om Amalia te bevrijden? Dit verhaal vormt de rode draad van het Bosbelevingspad. Het pad staat volledig in het teken van de zintuigen: horen, ruiken, voelen en zien. Het bestaat uit tien infoborden waarbij elk bord een deel van het verhaal en een opdracht over het bos omvat.

Starten doe je aan speeltuin Dennenoord, waar je op de parking het eerste infobord kan vinden. Vanaf hier volg je de aangegeven pijlen in het bos en de infoborden. Het bosbelevingspad is volledig gratis en het hele jaar door vrij toegankelijk. De handleiding van het Bosbelevingspad kan je hier vinden.

Vossenstreken
De app voor kleine en grote avonturiers!

Vossenstreken is een gratis wandelapp voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De app neemt je mee de natuur in. Onderweg krijg je opdrachten zoals 'leren fluiten op een eikeldopje' of 'de geluiden van een gaai herkennen'. Ideaal voor een unieke en speelse beleving in de Vlaamse natuur! In Laakdal kan je starten aan den Eik. 

Meer info: vossenstrekenapp.com
Download de Vossenstrekenapp gratis via Google Play of de App Store. 

 

 


Contactinformatie