Maak mee het klimaat van morgen

2
mei
2024

Klimaatmakers zijn enthousiaste Laakdallenaars die meewerken aan klimaatacties. Samen dromen, durven… maar vooral doen! Wat vind jij belangrijk? En waar wil jij aan bijdragen? Laat het ons weten via het nieuwe Klimaatmakersplatform.  

Hoe maken we samen werk van meer klimaatactie in onze buurt? Doe mee aan (één van) de aankomende acties en werk in co-creatie met andere inwoners eerste ideeën uit tot concrete klimaatacties die inspelen op de lokale klimaatdoelstellingen en -uitdagingen. Iedereen is welkom, neem dus zeker je buren, vrienden of familie mee.

Laat je inspireren over kleine of grote acties die jij samen met andere inwoners van je gemeente kan uitvoeren!

 • Interactieve wandeling
  woensdag 22 mei - 14.00 u. - parking 't Buurthuis (Zandstraat 13)
  Tijdens een wandeling van zo’n 5 km wandelen we langs inspirerende plekken en gaan we samen op zoek naar klimaatkansen. 
 • Gezellig babbel op café
  DATUM NOG TE BEPALEN
  Maak kennis met interessante klimaatthema’s en ga in gesprek over wat je samen of alleen kunt doen. 

Ben je voldoende geïnspireerd en wil je graag aan de slag gaan met de uitdagingen en eerste ideeën? Kom dan naar (één van) onze workshops en werk concrete klimaatacties uit voor jouw buurt. In het totaal zijn er vier verschillende workshops waaraan je kan deelnemen! Elke workshop heeft een ander invulling, maar werkt toe naar éénzelfde doel: het uitwerken van een stappenplan om samen werk te maken van (drie) concrete klimaatacties. Deze workshops zullen plaatsvinden van juni tot september, exacte data worden op een later tijdstip gecommuniceerd.

 • workshop 1: probleem exploreren
 • workshop 2: ideeën genereren 
 • workshop 3: conceptualiseren
 • workshop 4: actieplan opstellen  

Kan je niet deelnemen aan één van de inspiratiesessies of workshops? Of heb je een evenement gemist? Geen zorgen! Na afloop, worden de resultaten uit de inspiratiesessies en workshops gedeeld op ons Klimaatmakersplatform.    

 

 


Contactinformatie