welzijn-1200x290_2.jpg

Kom op tegen kanker

Al vele jaren komt de gemeente Laakdal op tegen kanker. Dankzij geldinzamelingen en plantjesverkoop worden wetenschappelijk kankeronderzoek en psychosociale zorgprojecten mogelijk gemaakt.

Plantjesweekend

Elk 3e weekend van september gaat ons plantjesweekend door. Jaarlijks kunnen we rekenen op heel wat vrijwilligers die plantjes verkopen ten voordele van Kom op tegen kanker.

Dag tegen kanker

Op 21 oktober wil Kom op tegen Kanker Vlaanderen  weer doen overspoelen door een gele golf van solidariteit. We roepen dus iedereen van Laakdal op om die dag het gele lintje te dragen, om het op sociale media te delen of om er creatief mee aan de slag te gaan. 

Denk mee na over kanker…

Heb je ideeën of wensen m.b.t. het verzachten en omgaan met kanker, laat het ons weten via gezondheid@laakdal.be. Daarnaast kunnen we in contact brengen met lotgenoten indien je dat zou wensen.

Interessante adressen:

  • Stichting tegen kanker: voor al je vragen over kanker
  • Kom op tegen kanker: zet je in als zorgvrijwilliger, actievoerder of als donateur en pleit mee voor een beter kankerbeleid
  • De Kankerlijn: je kan anoniem contact (telefonisch/per mail/via een chat) opnemen voor al je vragen rond kanker (alle medische, psychologische, sociale en juridische aspecten van kanker)
  • Levensloop: solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker
  • VZW Alegria: ontmoetingsplek in de regio Kempen voor mensen met Kanker en hun naasten