Inwoners krijgen korting op busabonnementen

10
jul
2024

Elke Laakdallenaar vanaf 6 jaar krijgt van de gemeente een tussenkomst van 40% bij aankoop van een busabonnement.

Niet alleen blijft de korting bij de aankoop van een Buzzy Pazz (van 6 tot 24 jaar) en een Omnipas (van 25 tot 65 jaar) gehandhaafd, de gemeenteraad besliste ook tegemoet te komen bij de aankoop van een Omnipas 65+!

Zo wil men meer inwoners laten gebruik maken van het openbaar vervoer zodat er minder auto’s op de baan zijn. Dit komt niet alleen de verkeersveiligheid ten goede maar ook het milieu. Voor sommige senioren is de bus tevens de enige manier om ergens naartoe te kunnen. Als zij niet mobiel zijn, dreigen zij uit de boot te vallen en dat moet vermeden worden.

  • Normaal kost een Buzzy Pazz voor een gans jaar € 215. Door de financiële tussenkomst van Laakdal betaal je slechts € 129 of bespaar je maar liefst € 86!
  • Voor een Omnipas betaal je voor een jaar normaal € 351. Als Laakdallenaar krijg je € 140,40 korting, waardoor je slechts € 210,6 betaalt.
  • Een Omnipas 65+ kost € 56 per jaar. Met de Laakdalse tegemoetkoming van € 22,40 betaal je niet meer dan €33,60.

Elke jongere die voor het eerst naar het middelbaar gaat in september kan ook genieten van een gratis probeerabonnement! Je kan je hiervoor al registreren op: https://www.delijn.be/nl/content/probeeractie. Daarna word je gecontacteerd om je registratie te voltooien.

Je kan het busabonnement online (delijn.be/koopabo) kopen. De gemeentekorting wordt automatisch verrekend. Je kan je abonnement ook bekomen in een Lijnwinkel (Stationstraat 1 in Turnhout) of in een Mobiele Lijnwinkel (Geel, Mol, Herentals).


Contactinformatie