Laakdal behaalt maximale score als FairTradeGemeente!

Met trots mag Laakdal zich de komende jaren nog steeds FairTradeGemeente noemen. Sinds de toekenning van de titel in 2009 zijn er talloze initiatieven genomen rond FairTrade, de internationale beweging die zich inzet voor eerlijke handel met ontwikkelingslanden. 

Het doel van FairTrade is een eerlijke prijs voor producenten, betere arbeids- en levensomstandigheden en meer duurzame landbouw.  De gemeente Laakdal scoorde het hoogst over de gehele lijn van de zes criteria die bepalend zijn voor een FairTradeGemeente. De herbevestiging van de titel toont aan dat de verenigingen, scholen, ondernemers en de inwoners van FairTradeGemeente Laakdal eerlijke en lokale duurzame handel niet enkel een een warm hart toedragen, maar er ook effectief werk van maken. Zo versterken we tegelijk de vraag naar en het aanbod van eerlijke, lokale en duurzame producten.

De drijvende kracht achter elke FairTradeGemeente is het lokale bestuur samen met een trekkersgroep van vrijwilligers. Zij bouwen samen een netwerk uit van geëngageerde eerlijke scholen, winkels, horecazaken, sportclubs, jeugdbewegingen, enzovoort. 

Wil je meewerken aan de boeiende FairTrade initiatieven als ondernemer, vereniging of vrijwilliger?

Contacteer ons via vrije.tijd@laakdal.be en kom langs voor lekkere FairTrade koffie.