Omleidingen tussen Vorst-Meerlaar en Meerhout-Zittaart

26
mrt
2024

Brug afgesloten

Op maandag 8 april 2024 zal de Vlaamse Waterweg een grootschalige inspectie uitvoeren op de brug over het Albertkanaal, de verbinding tussen Vorst-Meerlaar en Meerhout-Zittaart.

  • Kiezel (tussen Genebroek en Biezenhoed in Meerhout) zal tussen 9.00 u. en 15.00 u. volledig worden afgesloten.
  • Fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang.
  • Het auto- en vrachtverkeer zal tijdens deze werken moeten rondrijden via Biezenhoed - Hezemeer - Nieuwe Baan - Eindhoutsebaan (Meerhout).

Nieuwe fietspaden langs Kiezel (Meerhout)

Het agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf dinsdag 9 april 2024 (einde uiterlijk voorzien op 30 juni 2024) werken starten voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs Kiezel tussen Biezenhoed (grondgebied Meerhout) en de gemeentegrens met Laakdal (de brug over de E313). Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd. De rijrichting verloopt vanuit Laakdal richting Meerhout.

Het recyclagepark bevindt zich binnen de werfzone en zal enkel bereikbaar zijn vanuit Laakdal. Het recyclagepark zal tijdens de werken ook één zaterdag volledig worden afgesloten.

In de eerste fase (vermoedelijke duurtijd 1,5 maand vanaf de start van de werken) geldt er ook een omleiding voor fietsers via Biezenhoed-Meerhoutstraat en Geelsebaan. Vanaf de tweede fase is er voor de fietsers steeds doorgang.

De omleiding voor het auto- en vrachtverkeer verloopt via volgende gewestwegen: Biezenhoed - Hezemeer (N156) - Nieuwe Baan (N174) - Borgtstraat - Meerlaarstraat (N141) - Geelsebaan (N126).