toerisme-1200x290_6.png

Ontdek de Merode per fiets

De voormalige stoomzagerij in Laakdal wordt dit jaar een bruisende site. Deze parel van industrieel erfgoed wordt omgetoverd tot een toeristische onthaalpoort. Naast de eTuktuks kan je vanuit de stoomzagerij het platteland van de Merode nu ook per fiets verkennen.

De oude stoomzagerij van Laakdal

De 19de eeuwse Stoomzagerij Beyens ligt pal in een woonwijk ten westen van het centrum van de Laakdalse deelgemeente Klein Vorst. Sinds eind jaren zestig is de tijd er blijven stilstaan. Dit industrieel erfgoed werd in 1993 als monument beschermd en in 2001 kocht de gemeente Laakdal de zagerij grotendeels aan. Na een jarenlange leegstand heeft de gemeente het gebouw in eer hersteld en een nieuwe functie gegeven. Om dit proces in goede banen te leiden deed de gemeente beroep op Kempens Landschap. 

Verhuur fietsen

Na de restauratiewerken en de inrichting ervan als verhuurpunt van eTuktuks, worden er nu ook dames- en herenfietsen, kinderfietsen, en elektrische fietsen verhuurd. Je kan ze meteen online boeken voor een ideaal tochtje met familie, vrienden of collega’s. Wie de natuurpracht, erfgoed en stilte van de Merode wil beleven kan zich door het landschap laten leiden met behulp van het fietsknooppuntennetwerk.

Interesse?

Wil je sportief of recreatief het platteland van de Merode ontdekken en beleven? Op www.merodefietsen.be vind je meer info en kan je meteen een fiets boeken. 

Fietsverhuur Laakdal


Contactinformatie