Opvang voor je baby of kleuter

Wie zijn wij?

In Laakdal en Herselt voorzien een 20-tal onthaalouders in hun eigen woning opvang voor kindjes die nog niet naar school gaan. 

Wat doen wij?

Je baby of peuter wordt opgevangen in een huiselijke en veilige sfeer. De onthaalmoeder verzekert een verantwoorde verzorging en heeft hierbij oog voor alle behoeften van je kindje. Een onthaalmoeder vangt maximum 8 onthaalkindjes tegelijk op. De meeste opvang vindt plaats tussen 7.00 u. en 18.30 u. Indien je vroeger, later of ’s nachts opvang nodig hebt, bekijken we samen wat mogelijk is.

Je kindje wordt gedurende de hele opvangperiode opgevangen door een vaste persoon waarmee het een hechte, warme relatie kan aangaan. Samen met de andere opvangkindjes van verschillende leeftijden, wordt het op een hartelijke en professionele manier opgenomen in het gezin en het gezinsleven van de kinderbegeleider. Door de kleinschaligheid van de opvang wordt het ritme van elk kind gerespecteerd. Ieder kindje krijgt de specifieke aandacht die het nodig heeft.

Onze dienstverantwoordelijken ondersteunen de onthaalouders door middel van regelmatige huisbezoeken en vorming. Onze dienst is erkend door Kind en Gezin.

Inclusieve opvang, dringende opvang en flexibele opvang zijn mogelijk, afhankelijk van het aantal beschikbare opvangplaatsen en de haalbaarheid voor de onthaalouders.  

Kostprijs?

De prijs die je betaalt voor de opvang is afhankelijk van je gezinsinkomen. Kind en Gezin legt het dagtarief vast in een attest inkomenstarief. Je ontvangt jaarlijks een fiscaal attest om de kosten van de kinderopvang in te brengen bij je belastingaangifte. 

Hoe inschrijven?

Ben je op zoek naar opvang voor je baby of peuter? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze dienst via onthaalouders@laakdal.be of 013 39 40 64

 

 


Contactinformatie