welzijn-1200x290_2.jpg

Peter-meter project

Nieuw: peter-meter project

"Hallo, Ik ben Seppe Petermans. Samen met mijn vrouw Halima en 2 kinderen zijn we naar Laakdal verhuisd omwille van de centrale ligging. Het biedt de ideale locatie voor ons woon-werkverkeer. Laakdal is voor ons nog onbekend terrein. We zitten met nog heel wat vragen. Welke lokale winkels zijn er? Welke jeugdbewegingen en sportclubs zijn er? Is er een buurtcomité? Welke weg is het veiligste om naar school te wandelen?"

Goed nieuws voor Seppe en zijn gezin!

Via het nieuwe peter-meter project nemen we nieuwkomers op sleeptouw in onze gemeente. Zo koppelen we een vrijwilliger, die al een tijdje in Laakdal woont, aan een nieuwe inwoner. Op deze manier werken we aan een warme, solidaire gemeenschap. We willen een gemeente zijn waarin iedereen zich levenslang geborgen en thuis voelt.

Vandaar een warme oproep naar vrijwilligers. Ken jij jouw eigen deelgemeente als de beste? Ben je vertrouwd met het reilen en zeilen van jouw dorp, straat of wijk? Dan ben jij de peter of meter die we zoeken.

Ben of ken jij de geknipte peter of meter? 

Heb je zin om jouw steentje bij te dragen aan dit project? Maak je anderen graag wegwijs in onze gemeente? Fijn! Je kan je eenvoudig registreren als peter of meter via dit formulier. Wij contacteren je daarna met plezier.

Nieuw in Laakdal?

Welkom! We zijn blij je te mogen verwelkomen in onze gemeente. Is Laakdal voorlopig nog onbekend terrein voor jou? Weet je al welke winkels er in de buurt zijn? Of welke mogelijkheden er zijn qua sport, verenigingen, jeugdbewegingen, ... Voor deze en andere vragen kan je bij onze peters en meters terecht. Wil je graag de hulp van een peter of meter inschakelen? Vul dan zeker dit formulier in. We nodigen jullie daarna graag uit voor een verkennend gesprek.