Take-away door verenigingen

Wil je als vereniging een afhaalactie of take-away organiseren? Dat kan maar wel onder strikte voorwaarden. We zetten voor jullie op een rijtje waaraan je moet denken.

  • Verenigingen die een occasionele verkoop organiseren van goederen, werken voor de eventuele bereiding en afhaling van deze goederen volgens de bestaande sectorprotocollen. Een overzicht van de verschillende protocollen vind je hier.
  • De voorbereiding vindt plaats binnen de vereniging of club met maximum 100 personen:
    • De deelnemers moeten de onderlinge afstand van 1,5m. respecteren;
    • Conform het MB mag men afwijken van de afstandsregels in groepen van maximaal 8 personen.
    • Respecteer de hygiëneregels;
    • Werk bij voorkeur met reservatie.
    • Er mag aan huis geleverd worden.
    • Volgende voorwaarden gelden voor afhaal:
      • De afhaalactie gebeurt bij voorkeur buiten;
      • Samenscholingen van meer dan tien personen zijn niet toegelaten;
      • Klanten mogen ontvangen worden in groepen van maximum twee personen,
      • Mondmaskers zijn ten allen tijden verplicht;
      • Afstand houden, ook buiten bij het wachten (markering op de grond) is verplicht, net als het faciliteren van handhygiëne;
      • Er is geen enkele consumptie ter plaatse;
      • De afhaal wordt maximaal gespreid d.m.v. reservatie of het hanteren van tijdsloten;
      • De klanten zijn niet langer aanwezig dan strikt noodzakelijk;

Verenigingen die een afhaalactie organiseren moeten dit melden via het evenementenloket, met vermelding van de wijze waarop ze dit aanpakken.