vrije-tijd-1200x290_7.png

Troostplekken in Laakdal

Troostplekken in Laakdal

Verlies en afscheid namen de afgelopen jaren een uitzonderlijke plaats in binnen onze samenleving. De coronacrisis bracht een hele schokgolf teweeg en velen moesten wel een geliefde of kennis afgeven.  Met de campagne PlantTroost wil Ferm een bron van troost bieden voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. Deel van deze campagne zijn de zogenaamde Troostplekken.

Wat is dat net, zo'n troostplek?

Een troostplek is een sereen plekje in het groen dat voor iedereen toegankelijk is. Het is een plaats waar ruimte is voor verdriet, maar waar je ook verzachting kan vinden. In het najaar kan je er samen met je buurt of gemeente bloembollen planten. Wanneer de bloemen in het voorjaar groeien en bloeien, staan ze symbool voor verbondenheid, hoop en veerkracht.

Waar kan ik de troostplekjes vinden in Laakdal?

In Laakdal werden vier Troostplekjes opgericht:

  • de pastorijtuin in Vorst-Centrum
  • de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën in Eindhout
  • de pastorijtuin in Vorst-Meerlaar
  • de Lourdesgrot in Veerle

Op elke troostplek staat een paneel met een poëtische tekst en wat uitleg over het initiatief. Elke troostplek is ook uniek: in Veerle kan je bijvoorbeeld houten plaatjes met een boodschap ophangen, terwijl in Vorst-Centrum kleurige stenen werden beschilderd door kinderen.

Troostplek - (c) Annicq Bergmans

 

 

Goesting gekregen om ook een troostplek in te richten of wil je graag meer weten? Neem contact op met Ferm vzw via het contactformulier.


Contactinformatie