Laat je vaccineren

Om snel weer het normale leven te kunnen hervatten, laten we ons best allemaal vaccineren. Wil  je meer weten over de volgorde van vaccinatie, de planning, waarom je je best laat vaccineren of heb je vragen omtrent de vaccinatie tegen COVID-19?

Vaccinatiecentrum De Waai voor alle inwoners van Laakdal

Alle inwoners van Laakdal krijgen een uitnodiging om zich te laten vaccineren in vaccinatiecentrum De Waai in Geel. Alle informatie over het vaccinatiecentrum vind je hier: https://www.geel.be/vaccinatiecentrum-de-waai

De vaccinatiebrochure

  • Waarom moet ik me laten vaccineren?
  • Is het vaccin veilig?
  • Wanneer ben ik aan de beurt?
  • Hoe ziet het vaccinatiecentrum eruit?
  • Hoe verloopt mijn vaccinatie?
  • Hoe geraak ik in de Waai?

Ongetwijfeld heb je heel wat vragen over je vaccinatie en het vaccinatiecentrum. Het antwoord op deze vragen bundelden we ook in een brochure

Bereid je voor op je vaccinatie

In het vaccinatiecentrum zal een medewerker je een aantal vragen stellen over je gezondheid.  Bereid je voor op dit gesprek en neem de medische vragenlijst als een door op voorhand.

Algemene info over vaccineren

Alle info hieromtrent kan je terugvinden op de website laatjevaccineren.be of lees de folder.
Fabels van Feiten onderscheiden omtrent vaccinatie? Dat kan met deze factsheet of op https://www.gezondheidenwetenschap.be/dossiers/coronavirus.

Vaccinatieteller

De Vlaamse overheid stelt een vaccinatieteller beschikbaar die actuele cijfers over de vaccinatiecampagne weergeeft. De vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met één of twee dosissen van het COVID-19-vaccin. Door ‘Antwerpen’ bij de filter ‘provincie’ te selecteren, krijg je de huidige vaccinatiecijfers van onze provincie en gemeente te zien.

Bij de vaccinatieteller met cijfers van de woonzorgcentra kies je ‘Zuiderkempen’ bij de filter ‘Eerstelijnszone’ om actuele cijfers van onze Eerstelijnszone te krijgen.